Magento

Magento

Magento is een een veelgebruikte open source webwinkel en er zijn veel modules (gratis en betaald) beschikbaar om de webwinkel mee uit te breiden.

Wat is Open Source?

Open source betekent dat de broncode van de webwinkel openbaar is gemaakt en dat maakt de webwinkel aanpasbaar. Het tegenovergestelde is SaaS (Software as a Service) wat je ziet bij Shopify of Biedmeer webwinkels. Dat zijn ook populaire shopomgevingen, maar er zijn limieten op de instellingen en aanpassingen die je kunt doen.

Waarom Magento?

Magento is een bijzonder uitgebreid pakket, met diverse in te stellen filters voor navigatie binnen de productcatalogus. Daarnaast is Magento geschikt voor kleine, maar ook voor multi-shop omgevingen.

Installatie?

Het installeren kan aardig wat tijd in beslag nemen. De basis installatie is compleet voorbereid op de Verenigde Staten, er zullen dus aardig wat aanpassingen gedaan moeten worden om de shop in het Nederlands te zetten, met Nederlandse betalstingregels en verzendkosten. Deze klus is voor gevorderde gebruikers.

Wat kost Magento?

Omdat Magento gratis te downloaden is verwacht men ook lage kosten voor een dergelijke shop. Helaas komt er veel bij kijken zoals aanpassen aan Nederlandse taal, importeren van producten, een eigen opmaak erop zetten en een redelijk zware server die de kracht heeft om de shop goed te draaien. Na de oplevering zijn de kosten voor alleen de hosting v.a. 600 euro per jaar.

Kosten template

Om de webwinkel een mooie stijl te geven kunnen we twee dingen doen, een maatwerk aanpassing, waarbij de standaard opmaak wordt omgezet naar een eigen stijl. Tegenwoordig kan dit proces vesneld worden door een mooie template te kopen voor een paar dollar en dan om te zetten naar de huisstijl. Dit scheelt vele handelingen en vaak is de site ook al geschikt voor gebruik op tablet en mobiel.

Wil je ook een webwinkel van Magento, dan kan Loqus je helpen. Ook hebben we voor grote websites een betrouwbare partner die meer mankracht heeft en uw website sneller kan opleveren. Er is dus altijd een oplossing.

Magento voorbeeld