HTML optimalisatie

Wat is HTML

Voor we in gaan op de optimalisatie van HTML moet het duidelijk zijn wat HTML is. HTML is een standaard opmaaktaal voor websites. We zijn diverse versies. De meest recente is HTML 5, deze is nog niet helemaal goedgekeurd, maar wordt wel al grotendeels ondersteund door moderne browsers.

Tussen de verschillende versies zitten nogal wat verschillen, vooral tussen HTML 4 en 5. Zo is HTML 5 voornamelijk opgebouwd uit beschrijvende html tags. Oudere browsers kunnen dit ook ondersteunen met wat hulp van javascripts.

<header></header> voorheen veelgebruikt: <div id="header"></div>
<footer></footer> voorheen veelgebruikt: <div id="footer"></div>
<video></video>
<aside></aside>
<nav></nav>
<section></section>
				

Zoals je kunt zien is de opmaak van de code en stuk semantischer geworden. De huidige zoekmachines kunnen deze ook herkennen en weten dus als deze code onderdeel is van de navigatie, de kop of de onderkant en zo kunnen ze daar zelf waarde aan hechten als dit nodig wordt geacht.

HTML tags

Iedere HTML tag heeft bepaalde eigenschapen en attibuten. Een attribuut die bij de ene tag past, is weer niet geschikt voor de andere. Zo heeft een link een title eigenschap, maar een afbeelding een alt eigenschap. Beide zijn belangrijk, maar worden vaak niet (goed) toegepast in websites. Loqus kent van ieder element de eigenschappen en weet wat wel en niet gebruikt mag worden. Dit is voor Loqus basiskennis, wil je dat wij deze nalopen? Geef dit dan door via het contactformulier, dan maken we een inschatting van de kosten.