HTML optimalisatie: Link attributen

Link elementen

Maakt u gebruik van links naar andere pagina's of andere websites? Zo ja, dan is het belangrijk dat deze een titel krijgen. Omdat de titel belangrijk is voor het doorgeven van zoekwoorden aan de pagina waar deze aan linkt. Heb je geen titel bij de link, dan geef je geen beschrijving of zoekwoorden door aan de gelinkte pagina. Denk bij het maken van een titel aan: Waar gaat de link heen? Wat wil ik voor trefwoorden of zin aan die pagina hangen? Deze titel moet beschrijvend zijn en niet altijd hetzelfde zoals "lees meer".

Het is kan veel werk zijn om deze zelf na te lopen, Loqus kan voor u alle links en titels nalopen, toevoegen of corrigeren.

Title tag

Een link kan een titel bevatten als attribuut. Deze titel geeft een beschrijving over de pagina waar naar wordt verwezen. Deze titel is erg belangrijk, want je geeft ook voor een deel zoekwoorden mee aan die pagina.

<a href="/linkadres.html" title="Dit is de titel">Dit is leesbare tekst zelf</a>

Externe link

Als u naar een ander domein linkt, kunt u zelf kiezen of u deze link een waarde wil geven of niet. In sommige gevallen is het handig om deze geen waarde te geven. Bijvoorbeeld bij links in commentaren op uw artikelen of nieuws. Dit wordt veel gedaan om spam tegen te gaan (want de ontvangende site krijgt geen "echte" inkomende link). Om een link niet te laten volgen kunt u gebruik maken van de rel="nofollow" tag.

Heeft u hierover advies nodig, neem dan contact op.

<a href="/linkadres.html" rel="nofollow" title="Dit is de titel">Dit is leesbare tekst zelf</a>

Links zijn belangrijk voor een website, zowel inkomend als uitgaand. Ook de kwaliteit van de links (zowel intern als extern) en de kwaliteit en beschrijvingen binnen titles heeft invloed op de resultaten in zoekmachines.

Voor externe links is het mooi om deze te laten openen in een nieuw venster. Je kunt hiervoor de tag target="_blank" gebruiken. Helaas is deze tag geen onderdeel van schone html en zul je dit anders op moeten lossen

<a href="http://www.anderewebsite.nl/linkadres.html" target="_blank" title="Dit is de titel">Dit is leesbare tekst zelf</a>

Hoe dit dan wel moet kun je lezen onder de javascript optimalisatie pagina