HTML optimalisatie: Alt tag

Alt elementen

Maakt u gebruik van afbeeldingen op de website? Dan moeten deze een alt, ofwel alternatieve tekst krijgen. Dit doet u voor uw blinde of slechtzienden die afhankelijk zijn van browsers die tekst voorlezen, maar ook om de afbeelding te beschrijven voor de zoekmachines.

Heeft u geen idee waar het over gaat of onvoldoende kennis om dit aan te passen, dan kan Loqus voor u alt teksten nalopen en corrigeren

Alt tag

Een alternatieve tekst bij een afbeelding dient beschrijvend te zijn en informatie te geven over de afbeelding. Blinde mensen kunnen deze afbeeldingen niet zien en zijn afhankelijk van de tekst die erbij hoort. Zoekmachines zoals google hebben ook vaak zoekmogelijkheden op afbeeldingen. Zowel de pagina als de alternatieve teksten van een afbeelding zijn belangrijk om gevonden te worden op bepaalde trefwoorden.

<img src="/afbeeldingnaam.jpg" alt="Dit is de alternatieve tekst bij de afbeelding"/>

Alt teksten worden vaak overgeslagen bij het invoeren van een afbeelding in een CMS. Daarom is het belangrijk om hier zelf op te letten. Heeft u een grote website met veel afbeeldingen zonder alternatieve tekst, dan kunnen wij uitkomst bieden door dit achteraf automatisch of handmatig te vullen met een relevante tekst.